fbpx

האם על מערכת ה-ATS אפשר לעשות סורסינג ולגייס מהנדסים?

איך כותבים פוסט שיווקי- 3 טיפים מדליקים
24 בינואר 2018
הד הנטינג לבכירים ושאר ירקות
20 במרץ 2018
"איך להגיע לעוד מועמדים? נגמרו לי המועמדים!!!" אז אלו פוסטים שעולים בקרב מגייסים ואנשי HR בעולם ההייטק והגיוס הטכנולוגי. אז יש לי תאוריה שהוכחתי אותה ב-2 Case studies בעולם הפרקטי והיא: אנחנו לא מנצלים מספיק את מערכת הגיוס שלנו (ATS) ועושים עליה מספיק סורסינג, במטרה להוציא פרטי התקשרות להתקשרות מיידית: היינו טלפון!!!!
כלומר זה נחמד שיש את כל החברים: ,contactout, lusha, hiretual- בגרסא החינמית או אפילו בתשלום, ואף למי שיש תקציבים יותר ענפים ויש לו: amazing hiring או כלים אחרים, וזה חשוב אך הסבירות שתקבלו טלפון בישראל עומד בין 10-15% בגיוס אנשי פיתוח תוכנה.
לכן למי שיש במאגר שלו מעל 50 אלף קו"ח מהעבר, יש סיכוי טוב שמתחבאים שם אחלה טלפונים באופן מיידי ואתם לא צריכים לשלם לאף אחד, זה כבר שלכם ואתם משלמים על זה 🙂
 
את התאוריה הוכחתי בפרקטיקה על-ידי שני Case studies ולהלן התוצאות עם כל האחוזים, אך טרם צריך לספר לכם מי עזר לי להוכיח את הcase studies ומקווה שבקרוב אוכל להוציא סרטון שמדגים את זה תכלס (מאחר ובסרטון רואים הרבה פרטים אישיים הוא צריך לעבור עריכה וזה לוקח זמן )
אז ככה:
1. רציתי לעבוד עם כלי Scrapping- מה זה?
אז בפעם הראשונה שמעתי על המושג מ Ortal Katsva שביקשה שנשתף אותה מי מכיר כלים כאלו. אז שאלתי אותה למה הכוונה, והכוונה זה: היכולת שלי להוריד פרופיל מהלינקדאין בלחיצת כפתור.
(ללא שימוש בהורדה כpdf)
אוקיי עכשיו אנחנו יודעים מה זה.
לשמחתי לנילוסופט יש כלי כזה- הוא בשנייה מוריד את הפרופיל ע"י OCR – כלומר סורק ויזואלית מבלי שלינקדאין יודעים שאני מוריד פרופיל PDF. ואז בעוד לחיצת כפתור אני יכול לראות את הפרופיל כבר בתוך המערכת, ועוד לחיצת כפתור אוכל לעשות חיפוש דומה בתוך המאגר.
אז תודה ל Lior Ben Dror שאישר לי לבחון את המערכת שלו ולעשות עליה את הCase Studie.
2. הייתי צריך שותף שיש לו מעל 50,000 קו"ח במאגר ושיש לו את המערכת של נילוסופט. אז דיברתי עם קולגה שאני מעריך Orna Dreman שהיא המנכ"לית של חברת Piccaro והיא הסכימה לתת לי גישה למערכת שלה ולעשות את הבדיקות האלו.
לאורנה יש מעל 160,000 קו"ח שנצברו במהלך כ-13 שנה.
 
יופי לאחר שיש לי את השותפים לדרך יצאתי לדרך…
 
ה-case study הראשון היה על מהנדסי JAVA.
לקחתי 12 מהנדסים אקראיים והמטרה הייתה למצוא בתוך המערכת את הטלפונים של מהנדסי אלו, מיילים אפשר בקלות למצוא ע"י הכלים הנ"ל (כנזכרים למעלה :)) .
ולהלן התוצאות:
35%- הצלחה מבחינת נוכחות הטלפון במערכת ה-ATS.
15%- הצלחה מבחינת נוכחות טלפון דרך התוספים האחרים.
שימו לב: 50% הצלחה בעבודה נכונה תוך 20ד' הניבו לי טלפונים של 6 מועמדים מצוינים לבחון איתם התכנות להצעת עבודה.
** את הcase study הזה הקלטתי אך לצערי אמרתי יותר מדי פרטים מזהים וגם אם נטשטש זה בעיה, ולכן לא יכול להראות אותו פיזית בציבור.
 
ה-case study השני היה על מהנדסי SCALA
לקחתי 10 מהנדסים אקראיים שוב המטרה למצוא בתוך המערכת את הטלפונים ( מיילים- כנ"ל )
ולהלן התוצאות-
20%- הצלחה מבחינת נוכחות הטלפון במערכת ה-ATS.
10%- בצלחה מבחינת נוכחות הטלפון דרך התוספים האחרים.
שימו לב: 30% הצלחה בעבודה נכונה תוך 20 ד' הניבו לי טלפונים של 3 מהנדסי SCALA.
הסיבה שיש פחות טלפונים במערכת ATS כי SCALA היא יחסית שפה חדשה… אך גם בדברים חדשים היה חשוב לי לבחון את התאוריה.
 
התוספים שהשתמשתי להוצאת הטלפונים: Hiretual, lusha, contactout כאשר הכי יעיל היה Hiretual.
 
לגבי ה-Case study השני מקווה שבקרוב יהיה אפשר את הוידאו שלו בפרסום שבו אני מראה צעד אחר צעד מה עשיתי, צריך לעשות שם עוד עבודה ולטשטש את כל הפרטים המזהים…
 
מקווה שהמידע תרם לכם ולכל מי שיש מערכות ATS גדולות ילמד לעשות על גבי מערכות אלו סורסינג להוצאת פרטי התקשרות מיידים.
היתרון המשמעותי לשילוב כלי Scrapping שבקלות מזין פרופיל לתוך המערכת הוא בזה שזה חוסך להם הרבה זמן וברגע שיש כמה אנשים שעובדים על המערכת, זה מתעדכן וחוסך הרבה עבודה כפולה של החברים לצוות שמחפשים לפעמים אחרי אותם מועמדים.
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Email Me
פתח צ'אט
התחל/י שיחה
היי